Selecteer een pagina

Het traject van Coachpraktijk Openhartig hebben wij als zeer waardevol ervaren. Tot op heden merken we dat we tijdens of na een conflict kunnen teruggrijpen op het aanbod wat we hebben gekregen.

We merken dat de kinderen nu veel rustiger reageren, wanneer we hierover een gesprek hebben en dat veel kinderen actief meedenken. De dynamiek is zichtbaar verandert in de groep.

Openhartig Team

 Als directeur wil je dat je team draait als een geoliede machine. Dat iedereen op zijn plek zit, mag zijn wie hij is, gezien en gehoord wordt. Een team zoals een team hoort te zijn.

Jammer genoeg gaat dat niet altijd op en zijn de verwachtingen (soms) ontzettend hoog. Of staan niet alle neuzen dezelfde kant op, wordt er onderling geroddeld en vormen zich allerlei groepjes. Voor je het weet valt jouw team uit elkaar of valt een collega uit door een burn-out. Funest voor het werkgeluk van je hele team, en waar haal je zo snel een nieuwe leerkracht vandaan?

Hoe tof zou het zijn als je als directie weet hoe je de kracht van elke leerkracht kan inzetten. Wat is zijn rol in het team, en hoe kan je de samenwerking verbeteren, zodat iedereen optimaal kan functioneren.

Lees verder

Een veilige en open communicatie is hiervoor wel een must! Waardoor je een sfeer creëert waarin iedereen zich gelijkwaardig voelt en zijn ideale job met plezier uit kan voeren. Dit bereik je door een Openhartig Team Sessie!

Een Openhartig Team Sessie bestaat uit:

Een sessie voor het hele team – dus ook de voltallige schoolleiding – van anderhalf uur, waarbij wij systemisch aan de slag gaan. Dat betekent dat wij op een open, laagdrempelige, veilige en heel krachtige manier gaan kijken naar de onderlinge dynamieken, krachten, pijnpunten, wensen en behoeften.

Op een veilige en open manier spreken wij met elkaar: Wat voelt goed of juist niet. Hoe het voelt om 1 team te zijn, of hangt het van losse flodders aan elkaar? Waar loop je als collega tegenaan, wat kan anders, wat mis je of waardeer je juist erom. Soms moeten er nog oude koeien uit de sloot gehaald worden. Door de zere angel eruit te trekken, wordt het probleem bespreekbaar en kan het worden losgelaten, zodat er een nieuwe start gemaakt kan worden. Van daaruit kan je dan weer verder opbouwen met je team en gezamenlijk, door het hele team gedragen, verbeteracties en werkafspraken formuleren.

Na afloop van deze teamsessie hebben wij (jij als directeur en ik als coach) nog een evaluatiegesprek van een uur, waarin wij onze bevindingen bespreken. Na drie á vier weken volgt er nog een sessie met het gehele team, om te zien waar het team nu staat.

Deze vervolgsessie is om te kijken of er veranderingen in het team zichtbaar zijn en of dat er wellicht nog meer nodig is. Bijvoorbeeld een 1 op 1 traject voor een leerkracht of een traject voor bijvoorbeeld een werkgroep onderbouw/middenbouw of bovenbouw.

Ben je enthousiast geworden en lijkt het iets voor jouw team?

Neem dan contact met mij op, voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Of plan hem hier direct in.

Openhartig Traject voor jouw groep

Elke schooljaar is het weer een uitdaging: een echte, hechte groep vormen met je nieuwe klas. Een groep waarin er ruimte is voor heel veel plezier en er tegelijkertijd de benodigde rust is zodat iedereen zich veilig voelt en tot leren komt. Het ene jaar bereik je dit als vanzelf, het andere lukt het je dit.

Om het schooljaar direct goed te starten of om een groep ‘recht te trekken’ als het schooljaar al even onderweg is, bied ik het Openhartig Groepstraject:

Je bereikt met dit traject dat:

 • Elke leerling voelt dat hij oké is
 • Elke leerling voelt dat hij erbij hoort
 • De saamhorigheid versterkt
 • Er minder conflicten ontstaan, zodat
 • Alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen

 

Lees verder

Als leerkracht ben je minder bezig met brandjes blussen en kan je je beter concentreren op de les. Op deze manier zal er voor jou als leerkracht meer rust en overzicht ontstaan, zodat je het plezier houdt in het lesgeven en minder afgebrand thuiskomt na een dag werken. Hoe tof zal het zijn als je dan het schooljaar blij en tevreden kan afsluiten.

Het Openhartig Groepstraject bestaat uit 6 lessen van een uur, na elke les bespreken wij na wat opgevallen is en zal ik adviezen geven. Na het traject hebben wij een evaluatiegesprek.

Heb je interesse in dit Openhartig Traject voor jouw groep, neem dan contact met mij op. Of plan hier direct een gratis kennismaking in.

*De prijzen van het traject zijn afhankelijk van afname en groepsgrootte.

Enkele reacties van kinderen tijdens de groepstraining openhartig:

 • Fijn dat ik kon vertellen hoe ik mij voel, dan kunnen de andere kinderen rekening met mij houden.
 • Ik wist niet dat ik zoveel kwaliteiten had! en dat andere kinderen dat in mij zien.
 • Nu weet ik ook hoe andere kinderen zich voelen in de groep, dat wist ik niet allemaal.
 • Erg fijn en leuk om al die kwaliteiten van een ander te krijgen. Ik word er blij van
 • Ik zal nu sneller naar de juf gaan om te zeggen hoe ik mij voel
 • Nu snap ik waarom sommige kinderen boos of verdrietig zijn.
 • Ik vond het ook leuk dat de juffen mee hebben gedaan met de training
 • Nu weet ik dat sommige kinderen snel overprikkelt zijn.
 • Ik begrijp nu meer dat sommige kinderen ook problemen thuis hebben en dan boos of verdrietig zijn.
Coaching groep
coaching leerkracht

Coaching leerkracht

Als (beginnende) leerkracht begin je je schoolcarrière vol enthousiasme. Een nieuw schooljaar is altijd spannend en leg je de lat wellicht lekker hoog voor jezelf. Er wordt namelijk nogal wat van je verwacht.

Er zijn verwachtingen van de directie, van je team, de kinderen en hun ouders. Ouders die tegenwoordig mondig en eisend zijn en willen dat jij een eventueel probleem meteen oplost. Daar tussendoor heb je nog de verplichte taken, vergaderingen, nodige gesprekken die je moet voeren en vergeet het lesgeven niet. Dat soms al lastig zat is.

En waarschijnlijk heb JEZELF ook nog een verwachting voor dit jaar gemaakt.

Lees verder

Er wordt dus veel van je gevraagd, en dat voelt van tijd tot tijd ontzettend zwaar. Zo zwaar soms dat je je afvraagt of je nog wel op de juiste plek zit. Kortom je struggelt met jezelf! En het laatste dat je wil is gedesillusioneerd uit het onderwijs stappen of met een burn-out thuis te komen zitten.

Ik kan je helpen, zodat je gaat en blijft groeien en je voordat je het weet vol trots kan zeggen dat je je droombaan hebt gevonden. Is dat wat je wil, ga dan met mij het Openhartig Traject aan.

Dit op maat gemaakte traject voor jou bestaat uit 5 sessies (van ieder 1 uur) waarin wij aan de slag gaan met:

 • Waar loop je tegen aan in de dagelijkse praktijk
 • Hoe kan je meer structuur aanbrengen voor jezelf
 • Welke patronen en gedachten triggeren je en mag je loslaten
 • Wat kan je anders doen, zodat je weer met plezier en vol vertrouwen voor de klas staat

De totale kosten van een Openhartig Traject op maat zijn € 497,00.

Wat levert het je op?

 • Met veel enthousiasme en plezier lesgeven
 • Vol vertrouwen weer voor de klas
 • Meer structuur voor jezelf, zodat er ruimte ontstaat voor jezelf
 • Betere keuzes maken, waarbij je jezelf niet vergeet

Kortom, die droombaan dus.

Heb je vragen of wil je een kennismakingsgesprek plannen? Neem dan contact met mij op. Of plan hier direct een gratis kennismaking in.

Praktisch

Locatie

Hagelingerweg 215

2071CE Santpoort-Noord

Plan een kennismaking

Ik maak graag kennis met jullie tijdens een gratis kennismakingsmoment.

Contact

0644624662

marja@coachopenhartig.nl